Ik streef naar een kunst die rechtstreeks geënt is op ons dagelijkse bestaan, een kunst die uitgaat van dit dagelijkse bestaan, die de adem is van ons werkelijke bestaan en van onze werkelijke aard. ”

— Jean Dubuffet, 1951

“J‘aspire à un art qui soit directement branché sur notre vie courante, un art qui prenne départ dans cette vie courante, qui soit de notre vraie vie et de nos vraies humeurs une émanation immédiate.”

— Jean Dubuffet, 1951

“For myself, I aim for an art which would be in immediate connection with daily life, an art which would start from this daily life, and which would be a very direct and very sincere expression of our real life and our real moods.”

— Jean Dubuffet, 1951

Vorige tentoonstelling

18 september — 2 oktober 2021

Woe - Za 14.00 - 17.30 uur

ALIREZA MALEKI

— berichten uit het slachthuis

Alireza is geboren in 2002 in het westen van Iran. De vader is een eenvoudige arbeider en de familie bezit slechts één koe. De wat introverte, stille Alireza begon zich al vroeg te interesseren voor koeien en verdiepte zich ook in de geschiedenis van het Spaanse stierenvechten. Sinds de schoolsluiting door de pandemie werkt hij in een slachthuis en legt hij zijn waarnemingen vast in confronterende schetsen. Hoewel hij op school architectuur koos om maar een diploma te hebben, is het zijn ambitie een zelfstandige slager te worden, waarvoor hij reeds een slagersmes heeft aangeschaft. Onlangs werd hij door een koe aangevallen en sindsdien revalideert hij bij zijn ouders thuis.

De kleine tentoonstelling wordt aangevuld met werken uit stock

no title, no date (ca. 2020), mixed media on paper, 16×24,5 cm
no title, no date (ca. 2020), mixed media on paper, 21×30 cm
no title, no date (ca. 2020), mixed media on paper, 24.5×16.5 cm (recto)
no title, no date (ca. 2020), mixed media on paper, 24.5×16.5 cm (verso)