Ik streef naar een kunst die rechtstreeks geënt is op ons dagelijkse bestaan, een kunst die uitgaat van dit dagelijkse bestaan, die de adem is van ons werkelijke bestaan en van onze werkelijke aard. ”

— Jean Dubuffet, 1951

“J‘aspire à un art qui soit directement branché sur notre vie courante, un art qui prenne départ dans cette vie courante, qui soit de notre vraie vie et de nos vraies humeurs une émanation immédiate.”

— Jean Dubuffet, 1951

“For myself, I aim for an art which would be in immediate connection with daily life, an art which would start from this daily life, and which would be a very direct and very sincere expression of our real life and our real moods.”

— Jean Dubuffet, 1951

Vorige tentoonstelling

17 oktober — 31 december 2020

Woe - Za 14.00 - 17.30 uur

Entree gelimiteerd tot 3 pers.

Yalcin Cihangir

— Works on paper

Yalcin Cihangir (1968 Büyükcamili, Turkije) woonde in zijn geboorteplaats naast het huis van zijn oom, een ijzersmid, voor wie hij ook ging werken na slechts vijf jaar school. Het “wilde kind”, zoals hij zichzelf herinnert, leerde er met ijzer en verf omgaan. Op dertigjarige leeftijd werd hij vrachtwagenchauffeur, reed een half jaar door Europa.

Toen hij eind jaren negentig in Amsterdam kwam, besloot hij er te blijven en werd bordenwasser in een restaurant. Hij raakte gefascineerd door de Nederlandse fietscultuur en besloot een eigen ontwerp van een attractieve gezinsbakfiets in productie te laten brengen. Al snel werd hij succesvol met eigen fabrieken in binnen- en buitenland. De zgn. Fietsfabriek ging echter failliet, een bittere ervaring voor hem. Hij kwam op straat te leven en ging weer borden wassen. Twee jaar geleden begon hij te tekenen uit “woede en verveling”. Yalcin ooit de bekende fietsontwerper blijkt een invalsrijk en spiritueel kunstenaar te zijn die gelooft dat alles bezield is. In korte tijd produceerde hij enkele honderden tekeningen waarin hij zijn geesten laat verschijnen.

untitled, n.d. (2019) ink (rapidograph) on paper , 60x50 cm
zonder titel, z.d. (2019) inkt (rapidograph) op papier, 60×50 cm
zonder titel, z.d. (2019) inkt (rapidograph) op papier , 60×50 cm
zonder titel, z.d. (2020) inkt (rapidograph) op papier, 65×50 cm